top of page
Anker 1

over ons

Wie zitten er achter Kadanz Cycling?

In 2004 reden we allebei als twintigers bij LRTV Swift. We waren ambitieus maar hadden wel wat meer rust in ons dan de echte jonkies. Daarna reden we samen bij de Elite van Swabo. Met onze ervaring met sport, blessures, trainingsleer en focus kwamen er steeds meer vragen van ploeggenoten. In de koersen op dit niveau was het vaak overleven voor ons, de lat lag hoog. Onze kwaliteiten kwamen goed van pas in de begeleiding. Swabo ging een hele fanatieke periode in. Onder leiding van Richard Plugge en Norbert van der Straaten en met renners als Erik van Lakerveld, Jeroen Straathof en Peter van Dijk wilde Swabo aansluiten bij de nationale top. Trainingsbegeleiding werd in die tijd steeds persoonlijker. We gingen de renners begeleiden zelfs in samenwerking met Adrie van Diemen, een grootheid op het gebied van trainingsbegeleiding. Het team had niet veel budget maar was jarenlang semiprofessioneel bezig. Met de deelname aan Olympia’s Tour, winst in verschillende nationale klassiekers en een 5de plek op het NCK leek de trainingsbegeleiding zijn vruchten af te werpen. Met deze ervaringen zijn we steeds meer gaan samenwerken en het klikte goed. We hebben een sterke visie waarbij we de mens achter de renner niet vergeten. Het was een hele leuk tijd bij LRTV Swift met hele goede herinneringen. Daarna kwamen ook andere ploegen aankloppen bij ons en zijn we Kadanz Cycling begonnen in 2013.

Norbert de Wit

Een echte sportaddict mag ik mezelf wel noemen. In mijn jeugd kon ik niet genoeg krijgen van bewegen, sport en competitie. In verschillende sporten ben ik op niveau (vaak landelijk) met veel enthousiasme de competitie aangegaan zoals: atletiek, tennis, honkbal, rugby, crossfit en last but not least wielrennen. Hoewel ik niet zo’n natural born competitor was en geen extreem talent, wilde ik graag in competitie het beste uit mezelf halen. Vooral de weg er naartoe en het verbeteren van mijn lijf en het klaarmaken van mijn geest voor de competitie vond ik steeds weer een wonderbaarlijke reis waar ik nooit genoeg van kreeg. In de tijd dat ik de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en Sport volgde deed ik inspiratie op om andere atleten te helpen met echte aanwijzingen en de kneepjes van het vak bij te brengen. Fascinerend vond ik het wanneer aanwijzingen landde bij een atleet zodat er een sprongetje in het niveau kon ontstaan. Mijn missie in het coachen is om een gedreven sporter te kunnen helpen zijn doelen te bereiken. Vooral en op de eerste plaats omdat ik dit ontzettend leuk vind.

_S4U2423.JPG

Peter Slegtenhorst

In mijn jeugd heb ik op landelijk niveau gevoetbald. Na mijn afronding studie (sport)fysiotherapie ben ik als sporter in aanraking gekomen met wielrennen en heb bij de amateurs/elite zonder contract gekoerst.

Coaching en training zijn onderdeel van mijn werk als fysiotherapeut en het vervolg naar wielrennen was daarin snel gemaakt. Sinds 2005 coach en train ik wielrenners. Later ben ik mij ook gaan specialiseren in hardlopen, met name 10km - marathon afstand. Als gevolg daarvan ondersteun ik sinds 2016 atleten tijdens de NY marathon voor TuiSports. Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in COPD(longfysiotherapie), dry needling(instructeur), ademhaling(rustmetingen) en golfblessures.

_S4U2430.JPG

Vrijblijvend gesprek?

bottom of page